Hem / Att bygga hus / Standard & Tillval / Fönster & Fönsterdörrar

Fönster & Fönsterdörrar

Ljusa, öppna ytor och fönster som släpper in dagsljus kan förändra känslan i ett rum. Vi erbjuder fönster och fönsterdörrar i olika storlekar och material, alltid med fokus på energisnåla och hållbara lösningar.

SMARTA HEM arbetar med leverantörer som erbjuder energieffektiva fönsterlösningar, så att du kan känna dig trygg med att ditt hem är både miljövänligt och kostnadseffektivt att värma upp.

Fönster & Fönsterdörrar
Fönster & Fönsterdörrar
Fönster & Fönsterdörrar

Skapa Ljus och Stil i Ditt Hem med Fönster & Fönsterdörrar

Fönster & fönsterdörrar är viktiga element i ett hem, som påverkar både husets estetiska uttryck och funktion. De spelar en stor roll när det gäller att släppa in naturligt ljus, skapa en känsla av rymd och ge utsikt mot omgivningen. Hos SMARTA HEM erbjuder vi en mängd olika valmöjligheter för fönster & fönsterdörrar, så att du kan hitta den perfekta lösningen som både passar din stil och är energieffektiv. Genom vårt samarbete med ledande leverantörer hjälper vi dig att skapa en fönsterlösning som inte bara är vacker, utan också praktisk och hållbar.

Val av Stil och Design

Fönster & fönsterdörrar bidrar starkt till husets arkitektoniska utseende, både inifrån och utifrån. När du designar ditt hem är det viktigt att välja fönster och dörrar som harmonierar med byggnadens stil och de andra designelementen.

Traditionella eller moderna fönster:
Om du bygger ett hus i klassisk stil kan traditionella spröjsade fönster vara ett elegant alternativ. För moderna hem rekommenderar vi stora, öppna fönsterpartier utan spröjs, som ger ett rent och minimalistiskt uttryck. På SMARTA HEM kan vi hjälpa dig att välja fönster & fönsterdörrar som passar just din stil.

·Panoramafönster:
För den som vill maximera utsikten och ljusinsläppet är stora panoramafönster ett populärt val. De skapar en stark koppling mellan inne och ute, och ger en känsla av att vara nära naturen, även när man är inomhus.

Fönsterdörrar:
Fönsterdörrar, som ofta används för att skapa en sömlös övergång mellan inomhus- och utomhusytor, är också viktiga för att binda samman hemmet med trädgården eller terrassen. Vi erbjuder olika lösningar för fönsterdörrar, inklusive skjutdörrar i glas som är särskilt populära för moderna hem.

Materialval: Funktionellt och Hållbart

Materialet på dina fönster och fönsterdörrar påverkar både utseendet och prestandan. Varje material har sina fördelar, och SMARTA HEM erbjuder en rad olika material för att passa dina behov och preferenser.

Trä:
Träfönster ger en naturlig och tidlös känsla, och passar särskilt bra i klassiska och traditionella hus. De är också mycket energieffektiva tack vare träets naturliga isolerande egenskaper. Trä kan målas eller behandlas för att matcha husets färgschema, vilket gör det till ett flexibelt och anpassningsbart val.

·Aluminium:
Aluminiumfönster är slitstarka, lätta att underhålla och ger ett modernt utseende. De är särskilt populära i nybyggda och minimalistiska hem, eftersom de kan tillverkas med tunna ramar som maximerar glasytan och därmed ljusinsläppet.

PVC:
Fönster i PVC är ett kostnadseffektivt alternativ som kombinerar god hållbarhet med bra isoleringsegenskaper. PVC-fönster är dessutom lätta att underhålla och finns i många olika färger och stilar, vilket gör dem till ett mångsidigt val för olika typer av hem.

Energieffektivitet: Spara Energi och Miljö

Ett av de viktigaste faktorerna att tänka på när du väljer fönster och fönsterdörrar är deras energieffektivitet. Fönster med hög isoleringsförmåga hjälper till att hålla värmen inne på vintern och stänga ute hettan på sommaren, vilket minskar energiförbrukningen och bidrar till en bättre inomhusmiljö.

Isolerade glasrutor:
Modern teknologi gör det möjligt att välja fönster med dubbel- eller trippelglas, vilket ger överlägsen isolering. Fönster med trippelglas är särskilt effektiva i kallare klimat, medan dubbelglas fungerar bra i mildare områden.

Energisnåla glas:
Energiglas är en annan viktig faktor när det kommer till energieffektivitet. Detta glas har en speciell beläggning som reflekterar värme tillbaka in i huset under vintern, samtidigt som det håller solen ute under sommaren.
SMARTA HEM arbetar med leverantörer som erbjuder energieffektiva fönsterlösningar, så att du kan känna dig trygg med att ditt hem är både miljövänligt och kostnadseffektivt att värma upp.

Säkerhet och Funktion

Förutom att bidra med ljus och stil måste fönster & fönsterdörrar också vara säkra och funktionella. Särskilt om du bor i ett hus med flera våningar, eller har små barn, är det viktigt att välja lösningar som erbjuder både säkerhet och enkel användning.
·
Säkerhetsglas:
För att minska risken för skador vid eventuell krossning kan du välja fönster med härdat eller laminerat säkerhetsglas. Detta glas är mycket starkare än vanligt glas och går sönder på ett säkrare sätt, vilket minskar risken för skador.

Lås och beslag:
Modern fönsterdesign inkluderar också säkerhetsfunktioner som låsbara handtag och förstärkta beslag för att skydda mot inbrott. Fönsterdörrar kan förses med flerpunktlås för extra säkerhet.

Professionell Installation för Perfekt Resultat

Installation av fönster & fönsterdörrar är en precisionsuppgift som kräver erfarenhet och noggrannhet. På SMARTA HEM ser vi till att dina fönster och dörrar installeras korrekt, vilket inte bara förbättrar energieffektiviteten utan också förlänger deras livslängd. Genom att kombinera noggrant utvalda fönster och dörrar med expertinstallation, säkerställer vi att ditt hem inte bara ser fantastiskt ut, utan också är väl förberett för att hantera klimat och väderförhållanden.


Fönster Som Skapar Harmoni

Fönster & fönsterdörrar har en unik förmåga att förändra atmosfären i ditt hem. Genom att välja rätt stil, material och funktioner kan du skapa en miljö som känns öppen, ljus och inbjudande. Oavsett om du drömmer om stora glaspartier med panoramavy eller klassiska spröjsade fönster, hjälper SMARTA HEM dig att hitta rätt lösning för ditt hem och dina behov.

Är du redo att förverkliga ditt drömhem? Kontakta oss på SMARTA HEM redan idag för att börja planera ditt projekt.

Få en offert

Skicka dina önskemål genom att fylla i formuläret nedan så återkommer vi till dig inom 48 timmar.


    Välj Husmodell

    Välj takhöjd

    Välj storlek på hus

    Ladda upp en ritning/bild

    Meddelande:

    This will close in 0 seconds

    Kontakta oss

    Kontakta oss idag för att diskutera dina byggbehov och få en offert.

      This will close in 0 seconds