Hem / Inspiration / Exteriör

Exteriör – Ansiktet utåt

Fasaden är husets ansikte utåt, så det är viktigt att det förmedlar rätt budskap. Vi bygger med liggande panel som standard, men vi utför gärna olika typer av fasad enligt era önskemål. 
Exteriör är mer än bara val av fasad. Den senaste tiden har det varit mycket vänligt med balkonger på övervåningar med en fin uteplats. Även trädäck utanför altandörren ses som en självklarhet.

Våra fönster kommer från den svenska tillverkaren Elitfönster och är av högsta kvalitet. Beroende på vilket utseende ni önskar på huset så kan man få dem i många olika utföranden.

5 Tips för Att Skapa en Snygg och Hållbar Exteriör


Att skapa en vacker och hållbar exteriör är lika viktigt som att planera inredningen av ett hus. Exteriören är det första intrycket av ditt hem, och det är viktigt att den inte bara ser bra ut utan också står emot väder och vind. Genom att välja rätt material, färger och design kan du få en exteriör som både lyfter husets estetik och bidrar till dess långsiktiga hållbarhet. Här är fem tips för hur du kan förvandla din husfasad.

1. Välj Rätt Material för Långvarig Hållbarhet
Ett av de viktigaste besluten när du planerar exteriören är valet av material. Det påverkar inte bara husets utseende utan också hur väl det klarar av klimatet där du bor. I områden med mycket nederbörd eller stora temperaturskillnader är det viktigt att välja material som står emot väderförhållandena.

Träpanel är ett klassiskt val som ger huset en varm och naturlig känsla. Välj gärna impregnerat trä eller träslag som är motståndskraftiga mot fukt och röta, såsom cederträ eller lärkträ.

Tegel och sten är mycket hållbara och underhållsfria material som klarar sig bra i alla klimat. De ger en robust och elegant look.

Puts är ett modernt val som passar bra för minimalistiska och stilrena hus. Det kräver regelbundet underhåll, men kan ge en slät och ren yta som passar många olika arkitektoniska stilar.

2. Välj Färg med Omtanke
Färgsättningen av husets exteriör är en annan viktig aspekt. Färger kan helt förändra intrycket av huset och skapa en harmonisk helhet med omgivningen.
Tänk på att ljusa färger som vitt och ljusgrått gör att huset ser större ut och reflekterar mer ljus. De passar bra i soliga områden.
Mörka färger som mörkgrått eller svart ger en mer dramatisk och modern känsla, men kan göra att huset ser mindre ut.
Naturliga toner som beige, brunt eller grönska ger ett jordnära intryck och smälter väl in i naturliga omgivningar.
Tänk också på att välja färger som matchar taket, fönsterkarmar och andra detaljer för att skapa en enhetlig look.

3. Satsa på Energismarta Fönster och Dörrar
Exteriörens utseende påverkas också starkt av husets fönster och dörrar. Att investera i energismarta fönster och dörrar kan inte bara förbättra husets utseende, utan också göra det mer energieffektivt.
Välj fönster med lågt U-värde, vilket innebär att de har god isoleringsförmåga. Det minskar både energikostnader och miljöpåverkan.
Stora fönster kan släppa in mycket naturligt ljus och skapa en känsla av öppenhet, men tänk på hur de påverkar husets värmeförlust.
När det gäller ytterdörrar, välj en stil som matchar husets design samtidigt som dörren är väl isolerad för att minska energiläckage.

4. Skapa en Välkomnande Entré
Entrén är en central del av husets exteriör och en plats där du kan sätta personlig prägel. En välkomnande entré gör stor skillnad och bidrar till husets helhetsintryck.
Använd en solid ytterdörr i en färg som kontrasterar mot fasaden för att skapa en tydlig fokuspunkt.
Lägg till detaljer som stilrena dörrhandtag, utebelysning och en vacker dörrmatta.
Om du har en veranda, satsa på bekväma och snygga utemöbler samt växter i krukor för att ge ett inbjudande intryck.

5. Tänk på Utebelysningen
Rätt utebelysning kan förändra hela intrycket av husets exteriör på kvällen. Det bidrar inte bara till estetik, utan också till säkerhet och trygghet.
Installera belysning vid entrén, garageuppfarten och stigen fram till huset för att skapa en säker och väl upplyst miljö.

Använd väggmonterade lampor eller spotlights för att framhäva arkitektoniska detaljer, som fasaden eller trädgården.
Tänk också på att använda energieffektiva LED-lampor eller solcellsdrivna lampor för att minska elförbrukningen och skona miljön.

Kontakta oss om du behöver hjälp med att planera eller förverkliga din husfasad. Vi hjälper dig gärna med allt från materialval till design och installation.
För mer inspiration och vägledning kring hållbara byggmaterial, besök Boverkets guide om hållbart byggande.

Exteriör
Exteriör

Få en offert

Skicka dina önskemål genom att fylla i formuläret nedan så återkommer vi till dig inom 48 timmar.


    Välj Husmodell

    Välj takhöjd

    Välj storlek på hus

    Ladda upp en ritning/bild

    Meddelande:

    This will close in 0 seconds

    Kontakta oss

    Kontakta oss idag för att diskutera dina byggbehov och få en offert.

      This will close in 0 seconds